Pienten korujen tekeminen vaatii kiireettömyyttä

Lupasin kirjoittaa korujen tekemisestä kunhan saan ne valmiiksi. Aloittelin tekemistä jo viime viikolla, mutta eilen tein vihdoin viimeiset liimaukset ja korut valmistuivat. Tein vähän niinkuin koe-erän, 8 kappaletta. Inspiraationa näihin koruihin toimi aarteeni jonka löysin nettikirpputorin välityksellä viime vuonna.


Näissä vanhoissa kirjoituskoneissa on mielestäni uskomattoman kaunis teksti. Käytin paperina vanhojen kirjojen takasivuja, jolloin paperissakin on kaunis, ajan patinoima sävy. Kirjoitettavan tekstin piti olla sellainen että se mahtuisi tuollaisen pienen kapussin alle, eli ei liian pitkiä sanoja, eikä turhan montaa peräkkäin. Minimalismi on aihe joka kiehtoo minua kovasti. Tässä pääsin mietimään miten sanoa mahdollisimman paljon mahdollisimman vähillä kirjaimilla. Jotkut korutekstit tulivat mieleen helposti, toisia joutui oikein pitkäänkin miettimään.


Tällaisessa työskentelyssä ei auta kiirehtiä. Liimojen pitää anta kuivua rauhassa vaikka miten sormet syyhyäisivät päästä tekemään loppuun. Kaltaiselleni nopeasti toimivalle ihmiselle pysähtyminen teki hyvää. Tekovaiheetkin ovat mielestäni kauniita, niihinkin on hyvä jäädä hetkeksi sen sijaan että olisi kokoajan kiire eteenpäin.


Liimaus oli tarkkaa puuhaa, ja kuivumisiin meni yhteensä kaksi päivää. Lasikapussit toivat mielestäni konekirjoitettujen sanojen kauneuden hienosti esiin.



Usein kun teen jotakin, maalaan tms. valmistuneen työn luota ei haluaisi heti lähteä pois, vaan sen kanssa haluaisi viettää aikaa. Kuulostaa varmasti erikoiselta, mutta tälläkin kertaa seurustelin korujeni kanssa jonkin aikaa, keittelin kahvit, kuuntelin musiikkia ja valokuvasin. Niitä haluaa ikäänkuin sisäistää mahdollisiman paljon ajatustasolla jotta fyysinen luopuminen ei olisi vaikeaa. Voi todellakin sanoa että rakkaudella tehty ;)


Lopuksi vielä kuva siitä minkälaisia koruista sitten loppujenlopuksi tuli. 


Sain nettikauppanikin siihen kuntoon että sen voi vihdoin avata. Kuvan koru on yksi kahdeksasta. Se, ja muut löytyvät siis nettikaupasta, johon pääsee seuraavan linkin kautta:


Tervetuloa tutustumaan, sieltä löytyy myös joitakin taulujani, sekä edellisissä blogikirjoituksissa esittelemäni pienet kollaasit.  

Mukavaa päivää sinulle!

Ulla

Kommentit

Suositut tekstit